Nattsvart


Marcus fucking Birro

Ur Alla djävulska främlingar, sida 25:
"Minnet av någon man älskat famnar en med en större styrka om man inte har föremålet för sin kärlek närvarande, hon blir verklig genom att förbli overklig och påtaglig genom sin brist på fysisk närvaro.
Minnet är i sig självt varken gott eller ont, det bara är, och får först sin riktiga form och laddning sedan det förankrats i en alldaglig vardag. Först i ledan äger fantasin sin magiska egenskap och aldrig ter sig en resa genom nordöstra Italien vackrare och verkligare än i minnet där alla egenskaper som kan fläcka ner händelseförloppet bidar sin tid eller har lämnat en för alltid."

Tappar andan. Inser en halv minut senare att mina lungor bädjar efter luft. Birros texter är verkligen... magiska.

Gymma idag med Jenny och spännisEdvin. Sedan yoga. Skönt. Som. Fan. Nu ska jag skriva en jävla rapport om handboll. För att jag älskar sporten så äckligt mycket. Aah... eller nää.

Nariga läppar och randiga kinder (sjuhundraåttiotre)


Vad gör DU uppe så här sent, frågar ni. Filosoferar, svarar jag.
För visst är det fint med människor som verkligen förstår och ifrågasätter.
Ja, det är det.

Frånvarande

Åh. Idag var en fin dag, även om himlen var tung av regn och gatorna var blöta. Älskar verkligen Uppsala. Näst efter Göteborg är det min favoritstad. Fina människor, fina hus, fina träd. Allt är fint. Enda jobbiga saken som inträffade var att jag tappade bort Ida ett tag. Får alltid ångest som fan om jag känner mig borttappad. Till slut frågade jag en tjej om jag kunde låna hennes telefon, och det fick jag. Precis då kom Ida och min lidriga panik gick över på en gång.

Åker ni förresten till Uppsala så måste ni äta på Rififi. Och välj deras lasagne! Man orkar dock bara en tredjedel utav den, men det är såå värt det. Sjukt god.


Jag kan inte ens stå när du inte ser på

Hur fan stillar man feber? Har käkat två tabletter som visst ska vara feberdämpande och smärtstillande, men känner ändå ingen skillnad. Ska ju till Uppsala imorgon, vafan!


Åh....!

"Bara för feminist-frågan och jämställdhetsdebatten fått sig en "omodern" stämpel, och för att vi är påväg uppåt, betyder inte att vi ska sluta diskutera det här. Man kan inte gå runt och  bara "hoppas" att förändringar ska ske. Att du går omkring med fina tanken om att samhället visar på att kvinnor och män besitter samma värden hjälper inte."
HannaPee

Jag blir otroligt irriterad på människor som gör sig roliga på andras bekostnad - inte bara när det gäller tankar om till exempel etik, moral och samhällsfrågor. Dock är jag så förbannat flat att jag inte orkar säga ifrån, tror det ska rinna ut i sanden och att personerna i fråga själva ska kunna inse att det dom säger sårar och upprör. Har man ingen kunskap om viktiga frågor som faktiskt rör samtliga människor, oavsett kön och samhällsklass, tycker jag att det är riktigt jävla fegt att klanka ner på de som faktiskt bryr sig. Den fegheten avspeglar sig även i idiotiska uttalanden som endast är avsedda för att bilda opinion.
Dessa tankar slog mig nyss... Egentligen är det lätt att dagligen hamna i situationer som utlöser samma känslor, jag har bara inte tidigare tänkt på det på samma sätt som under de senaste dagarna. Alltså menar jag inte att hänga ut någon eller några (herregud, känns som om jag håller på att rättfärdiga mig själv), men jag antar det kan vara en tankeställare: att helt enkelt kunna acceptera att alla har olika syn på saker och ting.

(Fan vad osammanhängande jag skriver.)

Pennalism i djurriket

Äntligen färdig med no-uppgiften. Ögonen svider (delvis på grund av att jag använt linserna 15 dagar över tiden. Fan vad snål jag är.) och huvudet värker. Spenderade kvällen hos Tove. Kladdkaka, hemlagad chailatte och film. I enjoy spending time with you, min lilla wombat.

Idag fyller för övrigt mamma år. Gratulerar, världens underbaraste mor! ♥

Terapifika

Har minst 20 texter i utkastet. Samtliga känns för privata för att publiceras. Syftet med min blogg var på sätt och vis egentligen att använda den som en öppen dialog med mig själv. Med mina tankar och känslor. Självklart visste jag ju att alla möjliga personer skulle kunna läsa vad jag skrivit. Det har liksom gett mig kalla fötter - jag vill inte att mina djupaste känslor och tankegångar ska vara allmän egendom. Därför är inte mina inlägg lika... djupsinniga som om man skulle prata om belägenheterna med en nära vän.
Fick förresten novellsamlingen som min text publicerades i idag!

... kommer upp i tö

Hittade ett örhänge på uppfarten som jag tappade bort i höstas. Glad överraskning. Dessvärre så hade det börjat rosta... Yogan igår var sjuuukt avslappnande. Try it!
Nu ska jag hjälpa Ida att städa, sen ska jag till friskis (även om jag inte känner mig så frisk. Jag tror det beror på vädret. Blir depp och hängig av snö och plask och grå himmel och blöta skor och kyla. FYFAN)

Heather Kuzmich

Här är tårtsmulan (vard.) toppentjej, snygging, sötnos, kalaspingla, pangbrud, sexbomb, ärta; godbit, läckerbit, pärla, förresten. Tokvacker, erkänn!

(19:30)

Ska testa yoga idag. Första gången och allt. Har alltid sett yoga som en lite flummig sysselsättning som bara newage-kärringarna med hennafärgat hår håller på med. Mina fördomar kanske kommer att krossas, who knows. Först ska jag svetta sönder i gymmet (och plugga so, no, bild och matte.....)
HEATHER ÅKTE UT UR TOP MODEL, för övrigt. Nu tänker jag sluta följa programmet. HUR KUNDE DE välja att välja bort HENNE?! Hon var ju vackrast och hade mest potential utav alla. ALLA! (Allah.... Fniss)


Förkolnade rester (JÄVLA SNÖ)

ÅÅÅH. Vad trött jag blir. Verkligen tokförbannad att det ska börja snöa just när det blivit vår. Fåglarna lät verkligen överlyckliga igår. Ska förbränna lite fett............ fast det hade varit trevligare med lite marabou mörkchoklad med smak av mint (inte sant, Tove?).

(Speciellt efter varma sommarkvällar när snön tycks ha bestämt sig för att förpesta tillvaron. Plusgrader NU, tack!)


19:34


Jogga. Jobba. Gymma. Basta. Nu: film. Mh-mm.

Tomt


Ibland skaver hjärtat så förbannat mycket. Hur ska någon som redan är bedövad kunna lindras?

Fiktion


NÄ NU NI

..... ska jag sova. Belle and Sebastian, Norah Jones, Mindy Smith, Placebo, Joan Baez, Louis Armstrong. Dessa (bland många åååh mina spellistor) kommer förgylla min mysiskväll.

FÖRRESTEN. Don't you hate it när du är toksäker på att du ser någon du känner, springer fram och rycker tag i den och säger något helt spontant och lite klämkäckt och sedan inser att det är helt fel person? Det hände mig idag. Rusade fram, slet tag i en tjej som jag trodde var en bekant och utropar "jaså du tränar här också, din jävla hurtbulle!". Hahahaha.... Haha.

Återvänder med en tom kappsäck

Ont i huvudet nu. Episk värk. José Gonzáles-kväll ikväll känner jag (heartbeats ååh).


Loneliness is better when you're not alone

Hello Saferide är så jävla mys i vårsolen. Mys, mys, mysipysi. Liksom Mitt Piano, Säkert! och typ alla andra svenska folk/pop/vis- band/artister/hästar/allt. Vet inteinteinteinteitneitneitne.


Terapifika

Är så jävla trött på att känna mig risig, trött och allmänt opepp så det är inte sant! Kan det inte bli sommar snart!?!?!??!

Bakade kladdkaka med Jennsan. Finns inget godare, for real. Nationella i engelska A+B. NO-prov. Älskar allt. 
Allt.
ALLT!
ALLT!!!!!!
!!!!
!! 

When She Speaks I Hear the Revolution

Är män frustande neandertalare?

Vi har den eviga debatten om skuld. Alltså frågan om flickan i kjol och stringtrosor är medskyldig för brottet som begicks mot henne.
Självklart inte, svarar väl de flesta.
Trots det ser det i instans efter instans ut som motsatsen. För det är väl så att leenden inbjuder till brott - ja hon ville väl själv fläkas sönder?
"Nej men lite får man väl tänka själv. Jag menar att om man går på en mörk gata i stan i kort kjol så... Ja, jag säger inte att det är rätt men... Det är väl lite som att inte låsa bilen och bli förvånad då grejorna är borta..."
Sådant snack är inte bara kvinnokränkande. Det är rent manshat: vi kan lika gärna trycka upp planscher och sätta upp dem jämte HM-affischerna där det står "Män är monster - det är bara så"
Jag vet inte vad ni tänker på just nu efter ungefär halva texten, men jag i alla fall ser en stor hårig frustande best framför mig. Eller en neandertalare med tysk porrfilmsbrytning, jättestånd och tomma ögon.

Och jag tänker: Jaha, MÄN, vill vi och ni ha det så?
Det för mig oundvikligt till slöjdebatten, för den handlar ju egentligen om samma sak: mannen kan helt enkelt inte kontrollera sig om inte kvinnofolket snor in sig i tio meter långa tygstycken. Jaså?
Islam brukar beskyllas för en kass kvinnosyn, vad sägs om deras MANSSYN?
"Men män haaar ju starkare sexualdrift, det vet man ju."
Crap! Kvinnors sexualitet är minst lika stark!
Nähä inte det? Okej, jag ger mig. Jag kapitulerar och gräver ner mina feministiska utopier, lägger mig på knä och erkänner att slöja är nödvändigt. Vi har den eviga debatten om skuld och vi har den om manshat och min slutsats är:
10 meter svart tyg runt skallen på varenda man.
Michaela Matsdotter

Åh. Känner hur min feministiska vrede bubblar upp inom mig. Känns som om Urix åsiktsfestival är något för mig... Inte bara när det gäller kvinnoförtryck. 2010 års upplaga kanske, alltså?...

Björk

 

Om jag skulle vara någon annan person än mig själv, så skulle jag vilja vara Björk.
Ska snart få börja övningsköra. Var på handledarkurs i 4 timmar idag.

Och läser dikter på fel sätt

Hur i helvete kunde det bli så här jävla fel? Guldmedaljör i att ljuga för mig själv. Vart fan är mitt pris? Jag har varit där, jag är där. Fast i ett mellanspel som aldrig slutar. Just nu pulserar den. Växer och frodas. Sipprar genom vener och artärer. Fortsätter i ett kretslopp som bara tycks utvidgas för varje gång det passerar. Försöker kväva embryot av vämjelsen, men ger det bara näring. Och någon har byggt dammar där sällhet en gång porlade. Ångest och självhat som byggmaterial.

"Bland kraven som ställs
på det egna jaget
förblir man gömd i sig själv"

Fläka ut sig och visa allt som vill bli skyddat under min hinna. Fuktiga jävla hinna. Känner mig ändå inte sårbar. Har aldrig varit det. Det värsta hotet kommer inte utifrån.

"Dags att bli vuxen
och få höfter"

(Vet inte. Vill inte. Slocknade efter alla trevande försök. Glöden.)
 
 

Fjällräven

Nu är jag ägare till en fjällrävenjacka. Grattis till mig. Eller något. Insåg att jag behövde en ny jacka. Har hur många som helst, men mitt lilla ha-begär drog igång. Tjejer ska visst vara obsessed av skor. Jag har en jack-fetisch. Köper minst två nya varje år, hänger in dom i garderoben och använder en gammal. Alltid samma visa. Mår bra av att veta att det alltid finns ett litet lager av jackor utifall att jag vill variera. Vilket jag aldrig vill.
Iallafall.
Ni vet känslan de sista minuterna innan budgivningen är slut (pratar Tradera)? Det pirrar i lillmagen och fingrarna darrar. Någon bjuder över. Du bjuder över. Någon bjuder över och du bjuder över. Och sen den toksköna känslan när du vunnit budgivningen. Vem behöver tävla i OS när man kan betta på Tradera?! Samma euforiska känsla av vinst, ju.

Idag ska jag bowla och klättra. Sportsday. Skoj...

Galla

Spydde som en häst igår när jag gymmade. Alltså inte i gymmet, utan på toan. Skulle vara devastating om jag, helt ovetande i full fart på löpbandet, i ett för sent skede insett att jag var på bäg att kräkas. En blandning av chili con carne (föreställer mig alltid att det är just den maträtten jag intagit innan jag vomerar) och magsyror som sprutar ut över hela kontrollpanelen. Gärna lite på mina medmotionärer också, bara för att spä på hemskheten.

Spenderar alltså dagen hemma. Tänkte ta en promenad. Brukar alltid må lite bättre av det. Missar Alex Schulmans föreläsning om ungas förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden. Åk till Spegeln klockan 19:00 ikväll!


Babian


Verkar vara toknice live. Kom till Peace!!!

PWNED


Fnizz


Terapifika

Du e så jävla knäpp
på så underbart sätt

Stjärnklara nätter är nog bland det finaste som finns. Så stolt över mig själv: orkade springa på löpbandet i 15 minuter på nivå 13 efter gympapasset igår. Så. Jävla. Grym! Öppnar klockan 12, så ska åka nu hej då.
Vampyr (nej): Älskar vitlök
Varulv (ja): Hårig, fascineras av månen



"Nothing is permanent, not even death."


Bild från Kent. Mhmm. Det var underbart. Lätt värt 5 timmars köande. Camela Leierth gjorde inte precis att man blev jättetaggad. Men hon inte desto mindre suverän. Orkar inte göra någon mer ingående recension av Kents spelning... Senare. KANSKE.

Igår såg jag The Imaginarium of Doctor Parnassus. Orkar inte heller recensera den. Men det ska jag göra senare eftersom den var g-g-g-grym! SE DEN!!!

Där ute väntar natten på att stan ska implodera


Kent. Idag. Ska till Läkerol vid 1-tiden. Insläpp 6. Kommer. Bli. Grymt.


RSS 2.0