Kalla fingertoppar mot din feberheta panna

Nattpromenad med Jennsan inatt. Skotta snö från taket. Bowlat med Jenny, Ida, Edvin, Hannes, Marcus och Gustav. Gosigt och roligt.

Nu ska jag se OS-final. Efter USA vs. Kanada kommer det kännas tomt. OS bildar sån härlig samhörighet mellan det svenska folket. Man känner en patriotisk känsla varje gång man knäpper på TV:n och ser att ett Sverige ligger bra till. Ett stolt pirr infinner sig i magen när man får veta att de blågula tagit ännu en medalj. Tycker sport är helt ointressant, men just till OS är jag helt fängslad. Känslor som jag aldrig trott att vintersport skulle kunna frammana dyker upp frekvent. Konstig text.

Stela knän

Åh. Mina knän skulle lika gärna kunnat tillhöra en gammal tant, alternativt gubbe. De värker och gnisslar. Vill bara gråta en skvätt när jag ska resa mig upp från soffan (lite smålökigt, men jag har sovit på soffan den senaste veckan. Den är sååå skön). Funderar på ifall liniment (quite odd stavning) skulle kunna lindra mina krämpor...

Hahahaaa. Måste bara förtälja gårdagens upplevelser. På medelgympan (avancerar!) var det en en ny instruktör som höll i passet. Lite fumligt och nervöst körde han igång passet. Inget försnack (älskar när kärringarna insisterar på att prata om vädret. NEJ, jag tror inte att det undgått någon att det snöat avsevärt mycket iår), utan bara pang på rödbetan. Då och då kom han med lite smått malplacerade utrop som utdragna "Okeeeeej" på ett sådär klämkäckt vis. För att vara litem spexig satsade han på att spela luftgitarr på VARJE solo. Till avslappningen valde han att spela soundtracket till Sagan om ringen (ni vet, när Frodo gosar vid sin stuga. Den där cosy flöjtmusiken...). Hur cheesy är inte det?! Charmig som fan.

När jag sen gick från fjärran mot stan började en trolsk dimma att lägga sig över den nu mörka staden. Precis som i The Mist. I höjd med bron mot kvarnparken märker jag att någon går obehagligt nära mig. Ökar takten. Förföljaren ökar takten. Till sist kommer han ikapp mig och klappar mig på axeln. Blev skiträdd. Trodde det var en våldtäcktsman/mördare/psykopat. Visade sig att han letade efter Läkerol arena. Ha ha. 

Nu ska jag iväg och köra lite MEDELgympa.

Gosig bild på Simon och Springsteen.

Sonic Youth



Kvällen: bildläxa och somna i soffan.

EN VECKA

Sju dagar kvar tills Kent!

Kvällspromenad

Igår kväll:
Långkalsonger
Underställströja
Två(!) par täckbyxor
Sockor
Kängor
Mössa
Vantar
Dunjacka

Frös inte ett dugg.

"Känner ni er fitta?"

Hahaha. Citat från Hipp Hipp. Priceless.
Vaknade halv åtta på morgonen i soffan. Insåg att Fanny låg i andra ändan. Hade kollat på film med henne och Tove. Somnade inte förran 3 eller 4. Gjorde frukost och lämnade Fanny på stan. Åkte och på ett puls-pass på Fjärran. Åkte hem. Följde med Ida och gymmade. Mina muskler skriker just nu.

Känns som om det är söndag...

Hjärnspöken fyra på morgonen

Avmätta blickar i spegeln
Lynnet för lågt
Siffrorna för höga

Yoko

 
 

 
 
Ska göra ett bildarbete om en japansk konstnär. Yoko Ono är ju japansk-amerikansk och skapar inte precis vad man kan kalla typisk japansk konst. Kan man fortfarande kalla henne för japansk konstnär, eller räknas hon bara som en avantgardekonstnär?

Följer dammkornen med blicken, får inte blinka.

Kärringjympan igår sög musten ur mig. Min finmotorik är ungefär på samma nivå som en fyraårings, så att röra både benen och armarna i takt var verkligen tokavancerat. Hur som helst är inte det anledningen till att jag är hemma från skolan. Mitt huvud dunkar, ögonen svider, halsen värker och vill bara spy som en häst. När jag väl lutar mig över toalettstolen och hulkar som en jävla idiot kommer inget. Inga spyor, ingen galla (vet att ni gillar detaljer), inget. Väldigt irriterande - och inte minst jobbigt. Så fort jag försöker somna kommer spykänslan tillbaka. Mamma påstår att det har något med att jag är stressad. Kan nog stämma.

Har kommit underfund med att jag är lite morbid av mig. Jag älskar nämligen att googla äckliga saker såsom sjukdomar och infektioner. Får en så här konstig känsla som säger att jag vill läsa om det, samtidigt som jag inte vill. Lika paradoxalt som att kolla på skräckfilmer. Man vill inte se människor få sina halsar och lemmar slice:ade samtidigt som man känner ett läskigt sug för just det.

I swam (and reached the end)


Kan inte låta bli. Den är så bra. Låten och videon. Surfer Blood. Underbara.
Nu ska jag på tantgympa med mamma. Hahahaaa.

Kroppsvärme

Sket i att baka semlor idag. Tar för lång tid. "Jaha, vad nyttigt!" tänker ni. "Nej, inte ett dugg nyttigt" svarar jag då Jenny och jag istället bestämde oss för att baka american cookies. Fyfan vad gott det var. Riktigt ljuvligt.

Att äta sötsaker är fan som att bruka droger (inga egna erfarenheter dock). Först kommer sötsuget. Du MÅSTE HA just vad du för tillfället har cravings för. Sedan, när du väl lagt beslag på socker-/kalori-/fettbomben, känns det som du är i himmelriket. Allt annat är diffust och det enda verkliga, det enda som får dig att förstå att du lever är det du har i munnen. Sedan kommer landningen efter din lilla tripp. Du inser misstaget du begått; "VARFÖR åt jag den/det?! Jag vet att jag skulle ha kunnat låta bli." Sedan kommer ångesten som lägger sig som en kall och fuktig hinna runt kroppen.

För mycket prat om vikt. Igen.

Nu ska jag och träna och imorgon är det nationella prov i svenska del C, om jag inte tar fel. 


Gråter en skvätt när jag läser Kafka. Kafkaaa-aa

Bakade hallongrottor och korintkakor igår. Korintkakorna flöt ut och brändes. Glömde stoppa hallongrottorna i små formar, så de flör också ut. Bröt ihop och tröståt blockchoklad. Allt smakar mycket godare ifall man tröstäter det, inte sant? Tänker iallafall följa upp detta misslyckande med ett nytt bakförsök. Det är FET-tisdagen idag. Planen är att jag först (efter skolhelvetet, då) åker och tränar som fan... sisådär 90 minuter pure fatburn och sen åker jag hem och bakar semlor. Då slipper jag ångesten: "fan fan FAN nu blir jag fet. Fett. Kalorier. Kolhydrater. Övervikt. Fetma. Hjärtsjukdomar. Socialt självmord. Äcklig." Egentligen väldigt töntigt att noja så jävla mycket. Men det är omöjligt att låta bli.

Oj.

Klockan är visst 08:05. Bussen går 08:10. Fuck.

Småkakor och geléhjärtan

Skottade snö från taket tills hela ryggen värkte. Då åkte vi och firade mammas väninnas man och son (smått invecklat). Den ene fyllde 50 och den andre fyllde 18. Satt i skinnsoffor och åt tårta, drack kaffe och pratade om vargfrågan med gamla damer som hade pärlhalsband och linnehandskar.

Nu ska jag gå på bio!


Miike Snow

Fan va stora de blivit bara sen våren '09.










Bjud in mig för fan!

Är det ingen jävel som har en spotify invite över? INGEN?

Det var inte spegeln som var smutsig, det var du

Nationella prov i svenska del 2. Skulle skriva en uppsats. Känns lite krystat att man på tre timmar ska hinna skriva en text som man verkligen är nöjd med. Efter 40 minuter hade jag inte ens börjat skriva, och sen fick jag panik när jag insåg att det bara var en timme kvar och det enda jag åstakommit var två sidor av ordbajseri. Hann iallafall krafsa ihop åtta sidor allt som allt. 

Nåväl.

Efter detta fiasko gick Fanny och jag ner på stan och tränade litegrann. Väl inne i omklädningsrummet efter våran lilla workout insåg jag att handduk och mjukisbyxor var kvarglömda hemma. Borde ha läst mitt horoskop imorse för att kunna vara förberedd på att dagen skulle gå åt helvete.


Kom igen nu, Ternheim. Make my day!

Bara en sista...


Okej. Förlåt. Men hon är ju sååå vacker. Helt sjukt.

Baby, you're dressed to kill


Tokgrym låt med tänkvärda (och lågupplösta) bilder.

Ja... Eller nää.

Trodde våren var här nu. Snön smälte ju. Fåglarna som jag inte hört på månader sjöng. Himmelen sprack upp och visade all sin klarblå prakt.

Märker förresten att jag försummat bloggen. Det beror på nationella prov/har börjat träna/är tröttare än vanligt/inget intressant att skriva. Så var det med det. Sitter iallafall vid ett sprojlans nytt skrivbord (med medföljande dator+hårddisk). Håller på att koka grynkörv, sen blir det att åka till gymmet.

Det doftar kardemumma från ditt fönster, "Hursa?"

Hade suttit fint med en semla. Mhmm. Denna makalösa gâteau uppbyggd utav tämligen simpla ingredienser. Ägg, jäst, smör, salt, socker, vetemjöl och salt. Tillsammans bildar de en hänförande kombination som tillfredställer både synen, luktsinnet och känseln. Koncentrerar man sig tillräckligt noga kan man kanske till och med låta sin hörsel njuta utav ljudet av den frasiga och ljuva bageriprodukten. Men bara om du är riktigt fokuserad. En fröjd för smaklökarna som får välkomna de ljuvliga smakerna, sedan låta de sakta fortsätta sin färd nedför strupen.

Till att börja med har vi det lilla locket. Perfekt pudrat med ett tunt lager utav vaniljsocker. Känslan av att sakta låta tungan glida över den lena ytan av nygräddad semla. Smaken av vaniljsockret som försiktigt löses upp, undan för undan utav fukten som den försiktiga beröringen medför. Att sakta låta sin själ uppgå som i trance då läpparna sakta sluts runt bakelsens lilla hätta. Försiktigt vidrör underläppen något svalt och fuktigt. En blick ned försäkrar att sötman som letat sig in i munnen kommer från den luftiga, nyvispade grädden. Under detta ljuva skikt av patisseriet gömmer sig den lilla skattgömman. Trevande söker sig tungspetsen ned i den lilla fördjupning i den undre delen utav semlan. Plötsligt stöter den försiktigt i något. Den klibbiga kärnan utav mandelmassa smakar, precis som resten av det nygräddade underverket, gudomligt sött. En symfoni utav smaker börjar spela på tungan, och mycket snart uppgår stycket i ett utdraget crescendo. Efter detta klimax är det enda som återstår nederdelen. Man ska dock inte underskatta denna del utav semel-ätandets process. Efter att ha utstått en lång rad av saliga smakintryck som satt samtliga sinnen på prov kommer detta som ett varsamt och säkert avslut. Varligt sväljs den sista delen utav semlan, och även fast den konkreta härligheten inte längre existerar mer än djupt nere i magsäcken infinner sig fortfarande en intagande känsla.

Åh. Det är så mycket godare att skriva om semlor än att äta dem. Tur att jag lagt av med sådana onyttigheter.

(Märkte att min lilla beskrivning av semlor påminner om en porrnovell, haha. Nåväl!)


RSS 2.0